connecting cars
Gratis intake
Terug naar blog
Grip op schade voor taxibedrijven, door samenwerking Cabman en Hello Mobility 

Grip op schade voor taxibedrijven, door samenwerking Cabman en Hello Mobility 

Minder schades en een lager brandstofverbruik. Dat is de belofte die Cabman en Hello Mobility doen aan ondernemers met een taxibedrijf. Door uitgekiende rijstijlanalyses en inzicht in rijgedrag worden chauffeurs positief gestimuleerd tot een veilige en verantwoorde rijstijl. Bovendien is er persoonlijke coaching voor de taxiondernemer. Met een unieke garantie: de kosten van het programma verdienen zich terug, in de vorm van minder schades en lager brandstofverbruik. Door het programma als module bij de Cabman BCT aan te bieden, is geen nieuwe hardware in de taxi nodig. 

Taxiverkeer veiliger maken
Cabman en Hello Mobility slaan de handen ineen om het taxiverkeer veiliger en duurzamer te maken. Hello Mobility is een uitgekiend schadepreventieprogramma. Op basis van rijstijlanalyses koppelt het zowel naar de chauffeur als naar de ondernemer terug hoe veilig en duurzaam de shift verliep. Met persoonlijke coaching voor de ondernemer en een app worden chauffeurs gestimuleerd tot veilig en bewust rijden.  

Module bij de Cabman BCT

“Een logische samenwerking”, oordeelt Toshin Tjin-a-Sie, COO van Cabman. “Een groot deel van de Nederlandse taxi’s is voorzien van onze Cabman BCT (Taxi boordcomputer red.). Wij willen onze klanten meerwaarde bieden en deze samenwerking is daar een heel goed voorbeeld van. Met onze bestaande hardware kun je nu extra voordelen behalen.” Hello Mobility is een uitgekiend programma dat chauffeurs motiveert om bewuster te rijden. Beter voor de chauffeurs, comfortabeler voor de passagiers, beter voor het overige verkeer én beter voor de taxiondernemer. Uniek is vooral de persoonlijke coaching gericht op de taxiondernemer. Het is veel méér dan een app en een dashboard. Het is een compleet programma om de rijvaardigheid van chauffeurs te verbeteren. Met een aantoonbaar lagere schadelast en verzekeringspremies als gevolg.” 

 
Veel meer dan een app
“Het mooie van deze samenwerking is dat Hello Mobility volledig geïntegreerd werkt met als basis de data uit de Cabman BCT. Er hoeft dus geen extra hardware in het voertuig geplaatst te worden”, vertelt Tom Rodenburg, verantwoordelijk voor product & innovatie bij Hello Mobility. “Elke taxi met een Cabman BCT is zonder verdere hardware-aanpassingen geschikt voor Hello Mobility. Je kunt als taxiondernemer dus meteen werken aan het terugdringen van schades. Het Hello Mobility Dashboard maakt rijgedrag inzichtelijk, zodat je kunt bijsturen waar dat nodig is. Gehaast en oncomfortabel rijgedrag wordt vertaald in een lagere rijgedragscore. Chauffeurs kunnen die score zelf via een app inzien, na afloop van een shift. Ze zien meteen ook hoe ze scoren ten opzichte van hun collega’s. Op een positieve manier stimuleren we de chauffeurs om verder vooruit te kijken, bewust en zonder afleiding te rijden en het voertuig zoveel mogelijk rollend te houden. Dat leidt direct tot een lager energieverbruik, minder slijtage en minder schades. Ons programma omvat daarnaast persoonlijke coaching voor de taxiondernemer – heel belangrijk.” Rodenburg benadrukt dat het ook gaat om langetermijn-denken: “Binnenkort gaan we over op elektrisch rijden. Dan is een verkeersinzichtelijke rijstijl nog belangrijker.”
 
 
No cure, no pay
Hello Mobility werkt al jaren met dergelijke schadepreventieprogramma’s. Dat maakt dat ze taxiondernemers zelfs een ‘no cure, no pay’-garantie kunnen bieden. Han Arts, commercieel directeur van Hello Mobility, legt het uit: “De besparing op brandstof is meestal zo’n 2% in het eerste jaar. De grote klapper wordt gemaakt door de besparing op schades – eigen risico – en na verloop van tijd dalen de verzekeringspremies. Wij garanderen dat je meer terugverdient dan onze dienstverlening kost. En dan hebben we het nog niet over het belangrijkste: schades brengen menselijk leed met zich mee. Het is goed werkgeverschap om je chauffeurs te ondersteunen bij veilig rijden.” 

----------------------------------------------------

Over Hello Mobility
Hello Mobility is een schadepreventie oplossing voor bedrijven in transport, logistiek, personenvervoer en last mile delivery. Hello Mobility is een unieke dienst waarin we mens, technologie, data en chauffeurs marketing combineren. Niet als eenmalige actie, maar als continu proces. Inmiddels maken 5.500 chauffeurs gebruik van Hello Mobility. De brandstofreductie is in de eerste twee jaar gemiddeld 4%, het aantal schades daalt de eerste twee jaar gemiddeld met 25%. 


Over Cabman
Cabman is marktleider als het gaat om boordcomputers in taxi’s. De BCT is het aangewezen systeem voor gebruik als taximeter, om arbeids- en rusttijden te registreren, ritten te ontvangen en loos melden. Er zijn diverse modules en apps, die het gebruik van de BCT nog veelzijdiger maken. Cabman levert naast de BCT ook planningssoftware voor de taximarkt en de veilige Cabman Kiosk, voor het gecontroleerd afstorten van contant geld. 

Hello Mobility koppelt momenteel met de volgende Telematica Providers:

Staat jouw telematica leverancier hier nog niet tussen? Neem contact met ons op!