Gratis intake Log in

Aantal diefstallen van bedrijfsauto’s stijgt

Bedrijfsauto’s worden vaker gestolen. In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal diefstallen van lichte bedrijfsvoertuigen (tot 3.500 kg) met ruim 40% gestegen. Een zelfde beeld zien we bij de zware bedrijfsvoertuigen, waar de diefstal zelfs is verdubbeld.

Bron:
Artikel Verbond van Verzekeraars 

Onze Hello Mobility-coach en risicodeskundige Ron Christiaanse vertelt wat we tegen diefstal kunnen doen.

Bedrijfsauto’s worden niet of nauwelijks beveiligd
“In tegenstelling tot de duurdere personenauto’s worden bedrijfsauto’s niet of nauwelijks beveiligd. Terwijl veel bedrijven hun complete bedrijfsvoering in de bedrijfsauto’s hebben liggen. Om het diefstalrisico te verkleinen is de af-fabriek gemonteerde startonderbreker onvoldoende. Extra beveiliging van de bedrijfsauto’s is hoognodig.”, aldus Christiaanse. 

Beveiliging van het voertuig en de lading
“Voorzie uw voertuig van een alarmsysteem met een dubbelwerkende startonderbreker, ruimtelijke detectie en hellingshoekdetectie. Dit verkleint u het risico dat het voertuig wordt gestolen of weggesleept.” Christiaanse vertelt verder: “Plaats extra sloten (mechanisch of elektrisch) op de toegangsdeuren van de laadruimte van uw voertuig. Zorg voor ruimtelijke detectie op de laadruimte en koppel deze aan het alarmsysteem van het voertuig. U kunt daarnaast ook de ramen blinderen en/of voorzien van traliewerk en het voertuig altijd parkeren in een afgesloten ruimte of terrein. Hiermee verkleint u het diefstalrisico van de lading en de inhoud van het voertuig.”

Meer weten?
Meer informatie over hoe Hello Mobility werkt leest u hier. En heeft u nog vragen? Dan zijn we slechts één telefoontje van u vandaan: 088 00 49 700